Het Mattenspel

Het spel voor kinderen in een scheidingssituatie

Met trots presenteren wij Het Mattenspel. Het spel biedt in relatief korte tijd veel inzicht in hoe een kind de scheiding ervaart en kan al vanaf jonge leeftijd worden ingezet. Dit spel is toegankelijk voor kinderen vanaf 3 jaar en laat ze spelenderwijs over de scheiding en hun leefsituatie praten.

Het spel is de afgelopen jaren ontwikkeld in de praktijk door Marjolein Bruinenberg en gebaseerd op beeldend lesmateriaal. Dit vanuit de kennis en ervaring dat spelend en bewegend praten voor kinderen grote ingangen biedt. Hierbij is de gelijkwaardigheid tussen professional en kind de basisgedachte. Doordat je zelf deelneemt aan het spel, open je deuren bij het kind. Het laatste jaar is het spel uitgebreid getest in Kindbehartiger zaken en is het verdere materiaal in samenwerking met Marlon Dijkhuizen ontworpen.

Door gebruik te maken van een spelelement met kaarten wordt er zicht geboden op persoonskenmerken en de positie van het kind binnen de scheiding, gekoppeld aan de leeftijd en ontwikkelingsfasen.

Het Mattenspel is een methode die ingezet wordt bij kindgesprekken. Je kunt meer over het Mattenspel lezen op De Stem van Het Kind.

Ben je een professional? Dan kun je je via deze site ook aanmelden voor een opleiding.

Voor Kindbehartigers aangesloten bij de Beroepsorganisatie Kindbehartiger, die de methode graag willen leren, is er een speciale training met korting te volgen:

REACTIES deelnemers:

Met trots kunnen wij melden dat wij drie gecertificeerde mattenspel begeleiders binnen Stichting Phareon hebben.

Heeft u een vraag of opmerking?

Recent nieuws & ontwikkelingen

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons!

blijf op de hoogte van alle leuke nieuwe dingen door onze nieuwsbrief